top of page

SCAR
CAMOU
FLAGE

Ärr kan vara en påminnelse om tidigare skador, operationer, medicinska tillstånd eller till och med självskador och påverka självbilden och känslan av välbefinnande. Vår ärrkamoufleringsteknik är skräddarsydd för varje individ och använder avancerade pigment och tekniker inom medicinsk tatuering för att minska synligheten av ärr.

shutterstock_137202815 insurello hälsa medicin välbefinnande ärr försäkringsskador ärrbild
 • Passar machine strokes alla?
  Ja nästan! Vi arbetar på levande organ (huden) och beroende på hudtyp skiljer det sig i vilken teknik som är mest lämplig. Machine strokes är en teknik som passar de flesta hudtyper men en fet, glasig och grovporig hudtyp är en utmaning för all sorts av PMU. Huden har inte samma förmåga att hålla ihop pigmentet och det kan lätt flyta ut lite eller att det inte fäster. Har du en likande hudtyp rekommenderar vi dig att istället göra powderbrows.
 • Vad är skillnaden på machine strokes och microblading?
  Microblading är en manuell teknik där vi använder oss av ett verktyg med 18 nålar som sitter på led och gör ett strå i taget. Vi rispar in våra strån med verktyget och alla strån blir lika stora, från början till slut. När vi gör machine strokes använder vi oss av en maskin och EN tunn nål som penetrerar ner pigmentet i huden vilket är en mer skonsam metod och skapar inte samma trauma i huden. Vi gör ett strå i taget men här kan vi skapa strån i olika storlekar och ett strå är inte lika brett hela vägen. Vi har även möjlighet att korsa stråna vilket skapar ett mer naturtroget resultat, det går inte att göra desamma med microblading då det skapar trauma i huden.
 • Hur mäts formen ut?
  Formen mäter vi ut utefter ditt ansikte och hur du är skapt. Vi är alla osymmetriska i ansiktet mer eller mindre men vi kan inte göra för stora ändringar. Ändrar vi helt formen på dina bryn eller höjer/sänker ena brynet för mycket kommer inte slutresultatet att bli bra. Följer vi dina egna strån och hur du är skapt kommer vi å andra sidan att uppnå resultat som är tidlösa och naturliga. Det går att göra små symmetriska ändringar på höjden men annars försöker vi hålla oss till vart dina bryn är placerade, förbättra formen samt lägga till strån där du själv saknar. För mig är det viktigt att du som kund känner dig 100% nöjd med formen och du är självklart med och godkänner den innan vi påbörjar pigmenteringen.
 • Kan man göra machine strokes fast man inte har egna strån?
  Självklart! Då det är den mest naturtrogna tekniken är det den vi rekommenderar till alla våra kunder som saknar strån av olika anledningar. Vi har många kunder som tex har alopecia och cancer som kommer till oss, vilket är de mest ärofyllda arbeten att få göra ❤️
 • Tar ni emot rekvisitioner?
  Ja, vi har ett samarbete med landstinget och godkända att ta emot rekvisitioner. Prata med din läkare så hjälper dom dig med det. För att göra PMU kräver det att det är en långtidsrekvisition.
 • Hur lång tid tar behandlingen?
  Behandlingen tar ca 3 timmar från att du kommer tills att vi är klara så se gärna till att ha ätit något innan. Under själva behandlingen är jag som utövare väldigt koncentrerad och fokuserad vilket leder till att jag oftast inte pratar så mycket. Ta gärna med ett par hörlurar och lyssna på någon spännande bok eller din favorit podd!
 • Gör det ont?
  Det är näst intill en smärtfri behandling! Efter att vi gjort första passet appliceras även en sekundär bedövning. Vi applicerar pigmentet mellan våra två yttersta hudlager tillskillnad från en vanlig tatuering där man applicerar pigmentet i läderhuden. Det är även det som avgör om arbetet blir bestående. En tatuering ska hålla hela livet med en PMU (semi-pigmentering) ska blekas med tiden. Genom att arbeta så pass ytligt kan vi skapa detaljrika resultat där vi minimerar risken för migration och oönskade färgskiftningar. Vi kan inte lägga en förbedövning då huden drar åt sig vätskan ifrån krämen och upplevs "svampig". Det gör att pigmentet kan ha svårt att fästa.
bottom of page